Event Calendar

October 2020
M T W T F S S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Vácra osztálykirándulóknak PDF Print E-mail

Gyertek kirándulni a Dunakanyarba, hódítsátok meg a Börzsöny kapuját! Sétáljatok át az ország egyetlen épen maradt 250 éves Diadalíve alatt! Itt láthatók a híres váci múmiák!

Kirándulások művészet kedvelőknek, természetjáróknak, sport és szórakozási lehetőségek

Vác látnivalói:

Az osztálykirándulókat kisvárosi hangulat várja a Duna bal partján barokk főtérrel, szökőkúttal és 300 dallamot játszó harangpavilonnal.

Itt található az ország egyetlen épen maradt Diadalíve.

A Tragor Igánc Múzeum Memento Mori (Március 15. tér 17.) kiállítás keretein belül megtekinthető a 300 éve csipkerózsika álmukat alvó híres váci múmiák.

Vác több mint 1000 éves püspöki város. A híres reneszánsz püspök kincseiből rendezett kiállítás megtekinthető az Egyházmegyei Gyűjtemény Nagypréposti Palotájában (Március 15. tér 4.). Valamint meglátogatható a híres váci székesegyház, melynek terén forgatták egykor az Abigél című filmet. (Konstantin tér)

Vác sporttörténeti kiállításon sportági bontásban, az egyesületek tevékenységén keresztül van bemutatva a város több mint egyévszázados sportmúltja.(Vörösház, Csányi krt.) - bejelentkezés szükséges tel: 27/513-482

A Nagy-Ho-Ho-Horgász nyomába eredhettek a Váci Mosolyalbumban. Sajdik Ferenc páratlan életművét bemutató múzeumi gyűjtemény a város Főterén található Curia épületében kapott otthont. Sajdik mesevárosa, girbe-gurba házai, hósapkás, pirostetős, hagymakupolás saroktornyai felidézik azokat a kultúrtörténeti emlékeket, melyeket jókat nevetve, szórakozva ismerhetünk meg. Kellemes kikapcsolódás minden korosztálynak! (Március 15.tér 20.) Papp László: tel: 30-258-0269

Modern Művészeti Gyűjtemény: Négy évtized modern magyar képzőművészetének legjavát, a figurális kortárs magyar festészet kiemelkedő egyéniségeinek életműanyagát tekinthetjük meg, azt is egy sajátos válogatáson keresztül.

Öntöttvas Gyűjtemény : kályhák, szobrok, dísztárgyak, sírkeresztek a történeti Magyarország területéről és a régi európai öntödékből. A mintegy 4000 darabos gyűjtemény különleges összetétele és nemzetközi vonatkozásai teszik egyedülállóvá.Információ: www.ertektar.hu

Aktívan a természetben

Dunakeszi Szob között kiépített kerékpárúton végigkerekezhetsz a Duna mentén.

Túrázási lehetőség az Európa Tanács Díjas Gyadai Tanösvényen (Szendehely-Katalinpuszta irányába

Gyalogtúrák a Naszályban: országos kéktúra, Pest megyei piros túra, Váci körtúra

Túraútvonalak a Börzsönyben:

Kismaros - Királyréti Kisvasúthoz kapcsolódóan

- Királyrét - Taxi rét - Nagy-Hideg-hegy - Vasfazék völgy - Királyrét (12 km.)
- Királyrét - Foltán kereszt - Csóványos - Szabó-kövek - Királyrét (15 km)
- Királyrét - Várhegy - Széles-mező - Nógrádi Vár - Nógrád (vá.) (7 km)

Kemence Feketevölgy Kisvasúthoz kapcsolódóan

- Fekete-völgy - Hamuház - Pintér-bérc - Salgóvár - Holló-kő - Fekete-völgy (11 km)
- Fekete-völgy - Hamuház - Rakodó - Csóványos - Fekete-völgy (15 km)
- Fekete-völgy - Pintér-bérc - Kisirtás - Nagyirtás - Királyrét ( 18 km)

 Erdei Iskolák

Kemence Domszky Pál Erdei Iskola

Helyben folyó speciális interaktív programok alsó és felső tagozatosoknak.

Ijászat, ornitológia, gyógynövény gyűjtés, kézműves foglalkozások, szövés, nemezelés, gyertyaöntés, batikolás, gyékényezés, korongozás.

Diósjenő Erdőtörténeti Tanösvény - túrázók bázisa és Tudástár a Börzsöny lábánál

Diósjenő a börzsönyi kirándulások egyik kedvelt kiindulópontja. A fővárostól alig egy órás autózással, de vonattal és autóbusszal is könnyen megközelíthető.

Itt található a népszerű erdei szabadidőpark, melyet a fiatalok részére játszóterekkel, erdei sportpályákkal, mini golf pályával, állatsimogatóval tettek színesebbé. A piknikezni vágyóknak szabadtéri tűzrakó helyeket alakítottak ki a parkban.

Barangolás az Ártéri Tanösvényen, Földanya ékességei geológiai kiállítás a Göncöl házban (Vác,Ilona u.3.)

A tanösvény egy kb. 500 méter hosszú, korláttal ellátott fából készült emelt sétaút, amely az egyébként nehezen megközelíthető „Dzsungel-szerű” ártéri erdőben kanyarog és utcai ruhában is látogatható. A csodálatos vízi világ felfedezése, madármegfigyelés. Gyakorlati ismeretek az ártéren előforduló fajokról.

Vácrátóti Botankus Kert:

A település híres botanikus kertje 15 ezer fajnak és fajtának otthont adó, 28 hektáros park, ahol az ország legnagyobb élőnövény-gyűjteménye található.

Séta vagy szárnyashajózás a Dunakanyarban (www.mahart.hu)

Azoknak akik városunkat és környékét hosszabb időre szeretnék felkeresni  ajánlunk néhány túraútvonalat, de szívesen segítünk speciális igényeket is kielégíteni:

2 napos kirándulások

  1. Vác – Kismaros Királyréti Erdei vasúttal kirándulás Királyrétre – gyalogtúra Magas Taxra vagy Nagy-Hideg Hegyre – szállás, másnap Vác városnézés, Vácrátóti Botanikus Kert megtekintése
  1. Vác-Szob Nagybörzsönyi Kisvasút, Nagybörzsönyből gyalogtúra a Börzsönyben- szállás, majd másnap – Zebegény hajózástörténeti Gyűjtemény - Nagymaros – Vác városnézés
  1. Vác városnézés – Verőce - Nagymaros Kittenberger Kálmán múzeum– Visegrád – Fellegvár, Királyi Palota
  1. Vác – Nagymaros - Visegrád – Esztergom

Szórakozási lehetőségek

Gokartozás (Derecske dűlő 10.)

Strandolás a Váci Uszoda és Strandfüdőben (Szentháromság tér)

Egyedi sütemények, fagylaltok a város főterén.

Jásztóterek, parkok a Duna-parton és a Posta Parkban

Szállás és étkezés

Irodánk munkatársai információval látják el az érdeklőket kollégiumi szálláshelyekről vagy táborozási lehetőségekről valamint a kedvezményes étkezési helyekről.

gyerekplakt

gyerek krnyk2

 
Önkormanyzati Minisztérium Támogatásával
Önkormanyzati Minisztérium Támogatásával