Veranstaltungskalender

September 2020
Mo Di Mi Do Fr Sa So
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Vendégvárók füzete 18 eredeti váci recepttel PDF Drucken E-Mail
Váci receptek

Előszó

Minden érdekel, és mindent gyújtök, ami Vác helytörténetével, múltjával kapcsolatos. Sok rendezvényen, kiállítás megnyitón, hangversenyen előadáson veszek részt. Ezek közül számos esetben vendéglátással kedveskednek a meghívottaknak. Ekkor jött a gondolat, miért nem helyi harapni valóval, étellel és itallal kínálják a résztvevőket. Az ötletemet tett követte 2002-ben a „Váci étel és receptek” pályázat kiírásával, melyet a Vendégvárók Váci Egyesülete karolt föl.

Weiterlesen...
 
Természetjáróknak PDF Drucken E-Mail
Vácott és környékén számos lehetőség várja a természetkedvelő idelátogatókat. Vácon az Ártéri Tanösvény, és a Naszály lábainál fekvő Gyadai Tanösvény várja a természetkedvelő turistákat. Vácrátóton a méltán híres arborétum szépségeit csodálhatják meg az oda látogatók. A Börzsöny 3 kisvasútvonallal is várja a kirándulókat: a Királyréti, a Nagybörzsönyi és a Kemencei Vasúton utazva élvezhetjük a páratlan természeti környezetet és indulhatunk különböző túraprogramokra.
Weiterlesen...
 
Kulturális csomag PDF Drucken E-Mail
  • Váci városnézés kisvonattal
  • Pannónia Ház kincseinek bemutatása
  • Sajdik Gyűjtemény megtekintése
  • MADI Nemzetközi Gyűjtemény a Városházán
  • Modern Művészeti Gyűjtemény
A múzeumokba tárlatvezetés igényelhető, melynek időtartama körülbelül 40 perc.
 
Túraútvonalak a Naszályban PDF Drucken E-Mail

A Naszály hegy Vác felett helyezkedik el, a Cserhát hegység legnyugatibb, előhegység jellegű tagja. A hegy a sasbérceknek nevezett, környezetükből meredeken kiemelkedő hegyek egyik legszebb hazai példája.

A Naszályt gépjárművel a 2-es számú főközlekedési úton, a 2a, a kosdi és a gombási úton lehet megközelíteni. Mivel az erdőterületekre csak engedéllyel lehet behajtani, az autókat a hegy lábánál, az erre kijelölt parkolóhelyeken lehet elhelyezni.

Vasúton a hegy csak a váci, vagy verőcei állomásig közlekedve közelíthető meg. A váci autóbusz állomás a vasútállomástól 250 m-re található, ahonnan már indulnak olyan járatok, melyek a hegy lábáig viszik a látogatót.

Gyalogos túraútvonalak:

Weiterlesen...
 
Túraútvonalak a Börzsönyben PDF Drucken E-Mail

Budapesttől karnyújtásnyira, a csodálatos szépségű Dunakanyartól északra emelkednek a Börzsöny vadregényes csúcsai.  Az úgynevezett Magas-Börzsöny Magyarország legérintetlenebb hegyvidéke, legmagasabb csúcsa a 938 m magas Csóványos.  A terület a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik, nagy része fokozottan védett természetvédelmi terület.

Növényvilágát tekintve a hegység jelentős részét természetes erdő borítja, mely kedvenc kirándulóhely a Budapest és környéke régióban.

Weiterlesen...
 
Könyvajánló PDF Drucken E-Mail

Színvonalas kötetek jelentek meg városunkról, mely jól forgatható akár utazás előtt kedvcsinálóként vagy utazás után felidézve az emlékeket.

Weiterlesen...
 
Idegenvezetői szolgáltatás PDF Drucken E-Mail

Országunk kulturális öröksége, ezen belül szeretett városunk, Vác is rengeteg érdekességgel szolgálhat. Ne hagyjuk idén sem figyelmen kívül a Dunakanyar ezen hangulatos kis városát.

Weiterlesen...
 
Sportolási lehetőségek PDF Drucken E-Mail

Aktív kikapcsolódásra vágyik? Válassza egész évben a kellemes kikapcsolódást ígérő Váci Strand Uszodát, vagy béreljen kerékpárt és élvezze a páratlan szépségű Duna-part menti kerékpárutat, Dunakeszitől egészen Szobig. A vállakozó szelleműek a váci gokart pályán tehetik próbára vezetési tudásukat.

Weiterlesen...
 
Borbarátok figyelmébe PDF Drucken E-Mail

Ha szereti a jó borokat, a szíves vendéglátást, látogasson el Vácra! A Váci Curia Borház és Bormúzeum, valamint a Fónagy és Walter Vendég és Borház szeretettel várja kedves vendégeit!

Weiterlesen...
 
Sport- Szabadidő PDF Drucken E-Mail

Többféle kellemes sport és szabadidős lehetőség közül választhat Vácott és környékén. Idősek és fiatalok egyaránt kedvelt helye a Gokart-pálya, ahol a vállalkozó szelleműek tehetik próbára vezetési tudásukat. Meleg nyári napokon válassza a váci Strandfürdőt és Uszodát, ahol biztos kellemes kikapcsolódás várja. Váctól néhány kilométerre, Gödön, a Pólus Palace Hotel várja a golfozni, lovagolni, teniszezni vágyókat. Horgászoknak szintén kínál a város és vonzáskörzete kellemes időtöltést.

Weiterlesen...
 
Családi programok PDF Drucken E-Mail

A környékben több lehetőség közül is választhatnak a gyermekekkel érkező családok. A Nőtincsen található Seholsziget Élménypark, valamint a szokolyai Kacár tanya lehetőséget nyújt a természet, a népi hagyományok megismerésére, lovaglási lehetőségre, kikapcsolódásra nyugodt környezetben. Veresegyházán szintén a családokat várja a medvepark, ahol lehetőség nyílik a mackók megfigyelésére, sőt akár etetésére is..

Weiterlesen...
 
Vácra osztálykirándulóknak PDF Drucken E-Mail

Gyertek kirándulni a Dunakanyarba, hódítsátok meg a Börzsöny kapuját! Sétáljatok át az ország egyetlen épen maradt 250 éves Diadalíve alatt! Itt láthatók a híres váci múmiák!

Kirándulások művészet kedvelőknek, természetjáróknak, sport és szórakozási lehetőségek

Weiterlesen...
 


Önkormanyzati Minisztérium Támogatásával
Önkormanyzati Minisztérium Támogatásával