Event Calendar

October 2020
M T W T F S S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Vendégvárók füzete 18 eredeti váci recepttel PDF Print E-mail
Váci receptek

Előszó

Minden érdekel, és mindent gyújtök, ami Vác helytörténetével, múltjával kapcsolatos. Sok rendezvényen, kiállítás megnyitón, hangversenyen előadáson veszek részt. Ezek közül számos esetben vendéglátással kedveskednek a meghívottaknak. Ekkor jött a gondolat, miért nem helyi harapni valóval, étellel és itallal kínálják a résztvevőket. Az ötletemet tett követte 2002-ben a „Váci étel és receptek” pályázat kiírásával, melyet a Vendégvárók Váci Egyesülete karolt föl.

Read more...
 
For Hikers PDF Print E-mail
Vác and the surrounding area offer many opportunities for nature -loving visitors. The Artéri Nature Trail and the foothills of Naszály, Gyadai Nature Trail waits for hikers. The visitors can admire the beauty of the famous botanical garden at Vácrátót. The Börzsöny's three railway lines waiting for the tourists: the Királyrét, the Nagybörzsöny and the Kemence railway offer many options to enjoy the unique of natural environment.
Read more...
 
Cultural package PDF Print E-mail
  • Presentation of Pannónia House's treasures
  • Sajdik Collection
  • MADI National Collection
  • Modern Art Collection

Guided Tour is available in the museums, whose duration is about 40 minutes.

 
Túraútvonalak a Naszályban PDF Print E-mail

A Naszály hegy Vác felett helyezkedik el, a Cserhát hegység legnyugatibb, előhegység jellegű tagja. A hegy a sasbérceknek nevezett, környezetükből meredeken kiemelkedő hegyek egyik legszebb hazai példája.

A Naszályt gépjárművel a 2-es számú főközlekedési úton, a 2a, a kosdi és a gombási úton lehet megközelíteni. Mivel az erdőterületekre csak engedéllyel lehet behajtani, az autókat a hegy lábánál, az erre kijelölt parkolóhelyeken lehet elhelyezni.

Vasúton a hegy csak a váci, vagy verőcei állomásig közlekedve közelíthető meg. A váci autóbusz állomás a vasútállomástól 250 m-re található, ahonnan már indulnak olyan járatok, melyek a hegy lábáig viszik a látogatót.

Gyalogos túraútvonalak:

Read more...
 
Túraútvonalak a Börzsönyben PDF Print E-mail

Budapesttől karnyújtásnyira, a csodálatos szépségű Dunakanyartól északra emelkednek a Börzsöny vadregényes csúcsai.  Az úgynevezett Magas-Börzsöny Magyarország legérintetlenebb hegyvidéke, legmagasabb csúcsa a 938 m magas Csóványos.  A terület a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik, nagy része fokozottan védett természetvédelmi terület.

Növényvilágát tekintve a hegység jelentős részét természetes erdő borítja, mely kedvenc kirándulóhely a Budapest és környéke régióban.

Read more...
 
Könyvajánló PDF Print E-mail

Színvonalas kötetek jelentek meg városunkról, mely jól forgatható akár utazás előtt kedvcsinálóként vagy utazás után felidézve az emlékeket.

Read more...
 
Idegenvezetői szolgáltatás PDF Print E-mail

Országunk kulturális öröksége, ezen belül szeretett városunk, Vác is rengeteg érdekességgel szolgálhat. Ne hagyjuk idén sem figyelmen kívül a Dunakanyar ezen hangulatos kis városát.

Read more...
 
Sportolási lehetőségek PDF Print E-mail

Aktív kikapcsolódásra vágyik? Válassza egész évben a kellemes kikapcsolódást ígérő Váci Strand Uszodát, vagy béreljen kerékpárt és élvezze a páratlan szépségű Duna-part menti kerékpárutat, Dunakeszitől egészen Szobig. A vállakozó szelleműek a váci gokart pályán tehetik próbára vezetési tudásukat.

Read more...
 
Borbarátok figyelmébe PDF Print E-mail

Ha szereti a jó borokat, a szíves vendéglátást, látogasson el Vácra! A Váci Curia Borház és Bormúzeum, valamint a Fónagy és Walter Vendég és Borház szeretettel várja kedves vendégeit!

Read more...
 
Sport- Szabadidő PDF Print E-mail

Többféle kellemes sport és szabadidős lehetőség közül választhat Vácott és környékén. Idősek és fiatalok egyaránt kedvelt helye a Gokart-pálya, ahol a vállalkozó szelleműek tehetik próbára vezetési tudásukat. Meleg nyári napokon válassza a váci Strandfürdőt és Uszodát, ahol biztos kellemes kikapcsolódás várja. Váctól néhány kilométerre, Gödön, a Pólus Palace Hotel várja a golfozni, lovagolni, teniszezni vágyókat. Horgászoknak szintén kínál a város és vonzáskörzete kellemes időtöltést.

Read more...
 
Családi programok PDF Print E-mail

A környékben több lehetőség közül is választhatnak a gyermekekkel érkező családok. A Nőtincsen található Seholsziget Élménypark, valamint a szokolyai Kacár tanya lehetőséget nyújt a természet, a népi hagyományok megismerésére, lovaglási lehetőségre, kikapcsolódásra nyugodt környezetben. Veresegyházán szintén a családokat várja a medvepark, ahol lehetőség nyílik a mackók megfigyelésére, sőt akár etetésére is..

Read more...
 
Vácra osztálykirándulóknak PDF Print E-mail

Gyertek kirándulni a Dunakanyarba, hódítsátok meg a Börzsöny kapuját! Sétáljatok át az ország egyetlen épen maradt 250 éves Diadalíve alatt! Itt láthatók a híres váci múmiák!

Kirándulások művészet kedvelőknek, természetjáróknak, sport és szórakozási lehetőségek

Read more...
 


Önkormanyzati Minisztérium Támogatásával
Önkormanyzati Minisztérium Támogatásával